Choď na obsah Choď na menu
 


Európska výstava molossov a Klubová výstava 17-18. 9. 2011

20. 9. 2011

EURÓPSKA VÝSTAVA MOLOSSOV

Hodnotenie: Výborná 1, CAC

Rozhodca: Pascual Peinado Asenzi (E)

Posudok: posudky sa nepísali

 

KLUBOVÁ VÝSTAVA

Hodnotenie: Výborná 1, CAC, Klubový víťaz, BOB

Rozhodca: Marián Priehoda (SK)

Posudok: sučka dobrej silnej kostry, pekne modelovanej hlavy, svetlé ale správne uložené oko,silný krk, výborný trup, korektné uhlenie končatín, správny pohyb

 

V posledných mesiacoch sme sa výstavne venovali hlavne našej fenke PHP Cornele, pretože plánujeme jej odchod na materskú dovolenku. Preto sme si povedali, že pre zmenu stráženie nášho "palácu" prenecháme Cornele a s Alissiou podnikneme výstavný víkend na ranči v Galante, kde sa konala Európska výstava molossov spojená s klubovou výstavou so zadávaním titulu "klubový víťaz".

V sobotu ráno sme vyrazili v čisto "babskom" zložení smer Ranč na striebornom jazere s výbornou náladou. Tešili sme sa hlavne na príjemne strávený víkend v úžasnej spoločnosti našich kamarátov a ich nádherných psích "parťákov".

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Počasie nám doprialo horúci letný deň, ktorý by sme bez stanu a chladenej kofoly zvládli len tak tak :). Pyrenejské mastíny zastúpené siedmimi jedincami posudzoval rozhodca zo Španielska Pascual Peinado Asenzi. Na rad sme prišli až okolo obeda, a tak sme do kruhu nastúpili v tom najväčšom teple. Alissia sa predviedla v triede šampiónov a rozhodca veľmi ocenil hlavne stavbu jej tela. Viackrát mi prízvukoval, aká je mohutne osvalená s pevným a rovným chrbtom a veľmi hlbokým hrudníkom. 

Obrázok

Komunikácia s rozhodcom bola dosť obtiažna, pretože hovoril len svojím rodným jazykom, preto sme si veľmi nepokecali :) Tlmočník síce v kruhu bol, ale jeho prítomnosť som veľmi nepociťovala. Jediné čo Alissii rozhodca vytkol bolo, že by mohla behať rýchlejšie, čo ale naša Alisinka v takom teple absolútne odmieta - no čo už, je to náš tvrdohlavý moloss! Alissia bola ocenená ako Výborná 1, CAC. O titul víťaza plemena sa stretla s mladým psom Mateom, psom z triedy strednej Fredym, s fenami z triedy strednej Qendy a z triedy otvorenej Omegou. Titul BOB rozhodca zadal jednoznačne na základe pohybu (čo som si všimla aj pri jeho posudzovaní iných plemien), a to fenke Qendy.

Obrázok

Po posúdení sme sa ubytovali priamo na ranči, kde sa výstava konala. Veľmi útulné izby umiestnené zaujímavo priamo nad stajňami v nás umocnili úžasný pocit pohody. Celé poobedie a večer sme strávili v spoločnosti našich kamarátov pri pohári šampanského a vrúcnej debate o čom inom ako o našej spoločnej vášni a štýle života - psoch.

Obrázok

Druhý deň sa konala klubová výstava so zadávaním titulu "klubový víťaz". Pyrenejské mastíny tento raz posudzoval rozhodca zo Slovenska Marián Priehoda. Tentoraz na našu veľkú radosť mastíny prišli na rad hneď z rána a tak sa všetky psy predviedli o poznanie lepšie. Alissia znovu nastúpila v triede šampiónov a naozaj stála krásne ako správny šampión :). Ocenená ako výborná 1, CAC nastúpila spolu s Qendy (stredná tr.)  a Jasou (otvorená tr.) o titul "Klubový víťaz 2011".

Obrázok

Na moju obrovskú radosť Alissia obhájila svoje minuloročné víťazstvo a stala sa tak Klubovou víťazkou Slovakia Moloss klubu aj pre tento kalendárny rok. 

 

 

Obrázok

O titul BOB sa okrem Qendy, Jasenky a Alissie uchádzali aj krásni mladí psi Mateo (z triedy mladých) a Fredy (z triedy strednej). Rozhodca nahlas vyzdvihol klady aj nedostatky všetkých piatich mastínov a nakoniec titul BOB udelil našej Alissii.

 

Obrázok

Obrázok

Bol to naozaj úžasný výkend s krásnymi psami a perfektnými ľuďmi. Týmto ďakujem Veronike, Klárke, Lucinke, Ďurimu, Katke, Kamilovi a Evke a v neposlednom rade mojej mamine za vytvorenie absolútne dokonalej atmosféry.

Obrázok

 

Obrázok 

Obrázok 

Obrázok