Choď na obsah Choď na menu
 


CACIB Katowice 19. 3. 2011

21. 3. 2011

Hodnotenie: Výborná 1, CWC, CACIB

Rozhodca: Salvatore Tripoli (I)

Posudok: 28-mesačná fena, pekná hlava, dobrá kostra, ... (nečitateľné), dobrý pohyb

 

Po zisku dvoch CWC na národných výstavách v Zakopanom a Nowom Targu stál pred nami jasný cieľ, a to získať posledné čakateľstvo na poľký šampionát na medzinárodnej výstave a kvôli šesťmesačnej lehote medzi prvým a tretím získaným CWC nám bolo zrejmé, že sa zúčastníme MVP v Katowiciach. Výstava sa konala v areáli Mosir - Spodek, bola výborne organizačne zvládnutá, potešili nás priestranné kruhy, ktoré ale boli bohužiaľ pokryté kobercom iba po obvode a podkladom bol hladký betón, ktorý v niektorých prípadoch robil problémy pri pohybe nielen psom, ale aj ich majiteľom. Ďalším mínusom tejto výstavy bolo počasie, ktoré si samozrejme žiadny organizátor výstavy nemôže vyberať. V Poľsku pred výstavou napadlo niekoľko centimetrov snehu, ktorý sa na parkovisku s pribúdajúcimi autami menil na  špinavú kašu a neskôr vodu, čo výrazne znepríjemňovalo venčenie psov a znemožňovalo prechod medzi pavilónmi bez toho, aby sa pes dlhosrstého plemena nezašpinil.

Plemeno Mastín del Pirineo posudzoval taliansky rozhodca Salvatore Tripoli. Ešte niekoľko dní pred výstavou bol na oficiálnej stránke výstavy zverejnený rozpis kruhov, z ktorého sme sa dozvedeli, že vystavovať budeme v časti výstaviska s názvom "Lodowisko". Až po zhliadnutí obrákov na internete sme si uvedomili, že sa jedná o ľadovú plochu resp. o menší zimný štadión tvoriaci súčasť výstaviska "Spodek". Opäť sme mali možnosť stretnúť sa s Alissiinou chovateľkou Veronikou a jej krásnou mladou fenkou PM importovanou zo Španielska. Vráťme sa však späť k posudzovaniu. Taliansky rozhodca hneď po príchode do kruhu pôsobil mimoriadne prísne, čo sa prejavilo aj pri posudzovaní jeho národného plemena Cane Corso Italiano, keď psy prehliadal mimoriadne pozorne a dokonca viackrát meral ich výšku v kohútiku. Podobne postupoval i pri ďalšom talianskom plemene - Mastino Napolitano, po ktorom nastúpili do kruhu Pyrenejské mastíny. I keď Alissia príliš neobľubuje výstavy v halách a jej prevdeneie na výstavách konaných vonku je výrazne lepšie získala u pána Tripoliho svoj tretí poľský CWC, čím splnila podmienky pre udelenie titulu poľský šampión. Následne získala ešte CACIB ako najlepšia fena plemena. Víťazom plemena sa stal mohutný mladý pes importovaný zo Španielska.

Výstava v Katowiciach sa nám veľmi páčila a naša spokojnosť bola vo veľkej miere spojené s faktom, že sme splnili vopred stanovený cieľ a Alissia v tejto sezóne dokončila už svoj tretí "dospelácky" šampionát.