Choď na obsah Choď na menu
 


XLIII Tatranská výstava psov Zakopane 1. 8. 2010

2. 8. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CWC, Najlepšia fena, BOB, BIG 4. !!!

Rozhodca: Aleksander Waszkowski (POL)

Posudok: výborne stavaná fena strednej veľkosti, výborne pripravená na výstavu a predvedená, výborne osvalená, silné končatiny, výborný dynamický pohyb

 Odkaz na stránku kynologického oddielu Zakopane s výsledkami záverecných súťaží:

zkwp-zakopane.pl/www/index.php

Odkaz na fotogalériu zo stupňov víťazov:

http://picasaweb.google.pl/100189832679904111210/ZwyciezcyGrup#slideshow/5501625504354873906

XLIII Tatranská výstava psov bola našou prvou skúsenosťou s výstavami v susednom Poľsku. Uvítali sme možnosť prihlásenia sa on-line a zaplatenia výstavných poplatkov bez ich akéhokoľvek navýšenia priamo na výstave v eurách. Od organizátorov to bol určite dobrý ťah, aby zabezpečili väčšiu účasť vystavovateľov zo zahraničia. Výstava sa konala v areáli miestneho biatlonového štadiónu Koscielisko-Kiry, ktorý ponúkal dostatok priestoru pre vystavovateľov i divákov. Sklamali nás však nedostatočne priestranné kruhy, ktoré nedovoľovali predviesť jedinca väčšieho plemena v pohybe. Takmer celý deň prevládalo horúce slnečné počasie.

Plemeno Pyrenejský mastín posudzoval pre mnohých vystavovateľov až prehnane dôsledný.  poľský rozhodca Aleksander Waszkowski. Alissia nastúpila v triede strednej, kde sa bezchybne predviedla v postoji i v pohybe a keďže sa stala víťazkou plemena, nastúpila samozrejme aj v záverečných súťažiach o najkrajšieho jedinca najpočetnejšej skupiny FCI 2. Víťazov vyberal poľský rozhodca Jerzy Mrugasiewicz, ktorý najskôr vybral 7 jedincov do užšieho výberu a ako prvá postúpila naša Alissia, čo nám spôsobilo obrovskú radosť. Ostatným vystavovateľom sa poďakoval za účasť a napätie pokračovalo. V Poľsku sa na stupne víťazov FCI skupín vyberajú štyria najkrajší jednici (pre porovnenie u nás na Slovensku traja a v susednej Českej Republike piati). Pán Mrugasiewicz vybral naskôr predstaviteľov plemena Čierny ruský teriér a Landseer, zostával ešte  Cane Corso, Novofundlandský pes, Bernský salašnícky pes, Čierny bradáč veľký a naša Alisska, ktorá opäť postúpila a nakoniec obsadila pekné štvrté miesto.

Na záver výstavy sme si urobili krátky výlet do malebného mesta Zakopane. Po pozitívnych skúsenostiach sa do Poľska sa na výstavu určite v budúcnosti radi vrátime.

 

Náhľad fotografií zo zložky XLIII Tatranská výstava psov Zakopane