Choď na obsah Choď na menu
 


Špeciálna výstava Molossclubu Nenice 1. 5. 2010

2. 5. 2010

Hodnotenie: V1, CAC, BOB

Rozhodca: Marián Priehoda

Posudok: suka stredne silnej kostry, správna hlava, správny skus, výborný krk, výborný trup, výborné predné končatiny, strmšie zadné končatiny, správna farba s tmavými znakmi, korektný pohyb

Našu účasť na špeciálke Molossclubu sme brali ako povinnosť a samozrejme sme sa na túto výstavu veľmi tešili. Cesta do neďalekých Neniniec ubehla veľmi rýchlo, a tak sme sa za krásneho slnečného počasia rozložili pri kruhu a čakali na posudzovanie. Stretli sme množstvo známych - najviac nás potešila prítomnosť Jara (majiteľ psa Axon Lumini) a Katky (CHS Isten Ostora)

Pyrenejské plemená mal pôvodne posudzovať český rozhodca Otakar Vondrouš, ktorý ale svoju účasť na tejto špeciálke nakoniec odmietol, a tak jeho úlohu prebral klubový rozhodca Marián Priehoda. Čakanie v horúcom počasí bolo nekonečné a obe naše fenky sa snažili všemožne schovať pred ostrými slnečnými lúčmi.

Výstavy sa zúčastnili celkovo traja predstavitelia plemena Mastín del Pirineo. V dorastne nastúpila na svoj debut Quendy Farma Štěkot. Alissia sa o BOBa stretla so svojím kamarátom psom Brunom Wroblolondia. Po predvedení v pohybe i v postoji rozhodca Priehoda zadal titul Víťaz plemena našej Alisske s konštatovaním, že nemá žiadne vady a je to výstavný jedinec.

Účasť na záverečnej súťaži bola iba formalitou, keďže zvíťazil naozaj krásny jedinec plemena Bordeauxská doga, teda plemena ktoré je v našom klube preferované a aj najpočetnejšie zastúpené.

Po výstave nasledovala bonitácia, na ktorej bola Alissia uchovnená. Ihneď po bonitácii sme sa rýchlo pobrali domov, keďže na druhý deň nás čakala domáca výstava u nás v Banskej Bystrici.


 

Náhľad fotografií zo zložky Nenince 2010