Choď na obsah Choď na menu
 


NVP Nitracanis 28. 3. 2010

28. 3. 2010

Hodnotenie: V1, CAC, BOB

Rozhodca: Jozef Mravík

Posudok: 16-mesačná fena správnej veľkosti, výborná hlava, korektný chrbát, správne nasadený a nesený chvost, výborné uhlenie, jemnejšia v lakťoch, korektný pohyb

Presne rok po našej prvej výstave, sme sa do Nitry opäť vrátili. Po bezproblémovej ceste, ktorá nám i našim trom štvornohým spoločníkom (tentokrát s nami cestoval aj náš maskot Drusso) ubehla rýchlo, a tak sme sa pohodlne zložili v pavilóne N Nitrianskeho výstaviska a čakali na posudzovanie. Potešilo nás, že sme opäť stretli množstvo známych z Čiech i Slovenska.

Pyrenejské mastíny posudzoval prísny slovenský rozhodca Jozef Mravík, ktorý Alissku posudzoval ešte v triede dorastu na košickej výstave. Ali nastúpila v triede strednej a získala svoj druhý CAC. Aj keď na slovenských výstavách sa nezadáva titul Národný víťaz ako napr. v susednej Českej Republike (jedinou výstavou, kde sa zadáva Víťaz Slovenska je NVP prešov) Alissinka nastúpila o najkrajšiu fenu plemena so Svetovou víťazkou mladých Charlie Bohemia Vampirelli, ktorá vyhrala triedu otvorenú, pričom z tohto súboja vyšla víťazne naša Ali. O titul BOB sa teda Alissia stretla s víťazkou triedy mladých fenkou Omega Farma Štěkot a urasteným psom Rómulom, ktorý je importovaný zo zeme pôvodu plemena, zo Španielska a pochádza z prestížnej chovateľskej stanice Cabeso Roig. Rozhodca Mravík si nechal psov predviesť  v pohybe i vo výstavnom postoji. Nám vystavovateľom, ale i divákom nahlas okomentoval predvedených jedincov a vyslovil záverečný verdikt - víťazom plemena sa stala naša Alissia.

Deň sme zakončili účasťou na záverečných súťažiach. Najkrajšieho jedinca FCI II. vyberala slovenská rozhodkyňa Gabriela Ridarčíková. I keď sme vo veľkej konkurenci najpočetnejšej FCI skupiny neuspeli, s výsledkom, ale aj s celkovým dojmom z výstavy sme boli nadmieru spokojní.

 

Náhľad fotografií zo zložky NVP Nitracanis 28. 3. 2010