Choď na obsah Choď na menu
 


MVP Trenčín 24. 1. 2010

24. 1. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CAJC, BOB

Rozhodca: Gabriela Ridarčíková

Posudok:  výborne stavaná suka s peknou hlavou,výborná horná línia, dobrá hĺbka hrudníka,  výborne zauhlená

 

Na Medzinárodnú výstavu psov do Trenčína chodí väčšina vystavovateľov zahájiť výstavnú sezónu. Pre Alissiu to však bola v roku 2010 už druhá výstava, keďže sa zúčastnila V. Hanáckej výstavy v Olomouci.

Alisska výstavy priam zbožňuje a v Trenčíne stretla množstvo kamarátov. Veľkú radosť jej (a samozrejme aj nám) spravilo stretnutie s Veronikou Umlaufovou (CHS From the Elbe Valley), ktorá vystavovala svoju mastínku Lotty a samozrejme sa prišla pozrieť, ako sa darí našej Alissii pochádzajúcej z jej odchovu.

Plemeno Mastín del Pirineo posudzovala nám už dobre známa rozhodkyňa, pani Gabriela Ridarčíková. Alissia sa predviedla v triede mladých na výbornú 1, pričom získala už svoj ôsmy CAJC a taktiež veľmi pekný posudok. Oveľa viac nás však zaujímal súboj o BOBa, v ktorom sa Alissia stretla so svetovou víťazkou mladých Charlie Bohemia Vampirelli,ktorá porazila Lotty o CACIBa.  Alissia sa predviedla ukážkovo v pohybe i vo výstavnom postoji a zaslúžene získala titul BOB.

Deň sme sa rozhodli zakončiť účasťou na záverečných súťažiach. Najprv sa Alisska zúčastnila súťaže o najkrajšiu mladú fenu, ktorú rozhodoval jediný slovenský ALL-ROUND rozhodca Jaroslav Matyáš. Alissiu vybral do užšieho finále medzi päť najkrajších mladých sučiek výstavného dňa. Ali sa nakoniec umiestnila na 4.-5. mieste bez určenia poradia (určovali sa len prvé tri miesta), no i tento výsledok je úžasný a urobil nám obrovskú radosť, pretože pyrenejské plemená zostávajú v "záverečkách" (bohužiaľ) takmer nepovšimnuté. V súťaži o víťaza FCI II, ktorú posudzoval český rozhodca Miroslav Václavík, sme síce neuspeli, no i tak sme  z Trenčína odchádzali nadmieru spokojní, keďže táto výstava nás presvedčila, že na záverečných súťažiach sa naozaj oplatí zúčastňovať, a to nielen pre výbornú atmosféru, ktorá na nich vládne.

 

Náhľad fotografií zo zložky MVP Trenčín 2010