Choď na obsah Choď na menu
 


KV Molossclubu Galanta 9. 10. 2010

9. 10. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CAC, Klubový víťaz, BOB

Rozhodca: Joao Vasco Pocas (PT)

Posudok: 22-mesačná fena, stredná veľkosť, korektný výraz, pekná srsť, dobrý front, dobré zauhlenie, dobrý pohyb

 

Obrázok

 

 

Klubová výstava slovenského Molossclubu sa po prvýkrát konala na Ranči na Striebornom jazere v Galante. Delegovanie zahraničných rozhodcov - špecialistov prilákalo mnho vystavovateľov zo Slovenska, Českej Republiky, ale i zo vzdielených krajín ako Taliansko či Belgicko.

Pyrenejské mastíny posudzoval známy a uznávaný portugalský rozhodca Joao Vasco Pocas, ktorý často posudzuje na medzinárodných a špeciálnych výstavách po celej Európe. Na výstavu sa prihlásilo 6 predstaviteľov plemena Mastín del Pirineo. Portugalský rozhodca po celý deň posudzoval veľmi pozorne, pričom mu neunikol žiadny detail, a tak sme sa dostali na rad až po 14.00. Dlhé čakanie však našu Alissiu nevyviedlo z miery a veľmi pekne sa predviedla v triede otvorenej s hodnotením výborná 1, CAC. O titul Klubový víťaz sa stretla s víťazkou triedy strednej Omegou Farma Štěkot. Rozhodca si nechal obe fenky predviesť v pohybe a po odbehnutí kolečka po kruhu zadal Klubového víťaza a zároveň titul BOB Alissii, ktorá tak splnila podmienky pre získanie titulu Klubový šampión.

Obrázok

Záverečné súťaže Alissia absolvovala s veľkým elánom a napriek horúcemu počasiu, netypickému pre toto ročné obdobie, sa veľmi pekne predviedla v pohybe , ako skonštatoval aj predseda klubu Milan Bíroš, ktorý výber BIS komentoval.

Výstava sa organizátorom naozaj vydarila a po celý deň vládlo krásne slnečné počasie. Na výstave bolo možné získať informácie o Európskej výstave Molossov, ktorú organizuje Molossclub 1. 10 2011 v Bratislave