Choď na obsah Choď na menu
 


Klubová výstava KPP Hluboká 13. 6. 2010

14. 6. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CAC, Klubový víťaz, BOB

Rozhodca: Božena Ovesná (CZE)

Posudok: 19-mesačná fena harmonickej stavby tela, správna hlava, výborný pigment, priestranný hrudník, pevný chrbát, veľmi dobrý postoj končatín

Na výstavu Klubu pyrenejských plemen do Hluboké nad Vltavou sme sa veľmi tešili. Čakala nás však náročná, takmer 500 kilometrov dlhá cesta. Výstava sa konala v rámci krajskej výstavy v miestnom autokempingu. Musíme sa priznať, že nás trošku zaskočili malé kruhy a zamračené daždivé počasie nám nepridávalo na dobrej nálade.

Plemeno Pyrenejský mastín posudzovala česká rozhodkyňa Božena Ovesná, ktorá počas celého posudzovania kládla dôraz najmä na pohyb vystavovaných jedincov (7 a viac kolečiek po kruhu nebolo vôbec výnimkou). Alissia bola síce jediným predstaviteľom plemena, no i napriek tomu ju česká rozhodkyňa posúdila veľmi dôsledne a Alisska získala svoj prvý český CAC, titul Klubový víťaz a titul víťaz plemena - BOB.

Alissia sa na výstave stretla po vyše roku so svojou maminkou Floritou a chovateľkou Veronikou, ktorá nás veľmi potešila svojou prítomnosťou a dúfame, že sa na výstavách budeme stretávať častejšie.