Choď na obsah Choď na menu
 


Duocacib Brno 7. 2. 2010

8. 2. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CAJC, Nejlepší mladý plemene

Rozhodca: Polgár Andraš (CZE)

Posudok:  štrnásťmesačná stredne veľká fena výbornej konštitúcie, hlava adekvátna veku, rovný chrbát, výborný hrudník, správne končatiny, správny elegantný pohyb

 

Do Brna sme vyrazili skoro ráno s jasným cieľom, keďže Alisske chýbal posledný-tretí český CAJC na to, aby sa stala Českým Junior šampiónom. Po príchode na výstavisko sme boli príjemne prekvapení, pretože výstava bola výborne organizačne zvládnutá. Veľmi nás potešili priestranné kruhy pokryté kobercom po celej ploche. Uložili sme sa teda v pavilóne G na balkóne spolu s našimi známymi, prevažne chovateľmi Pyrenejských horských psov, odkiaľ sme mali výborný výhľad na všetky kruhy. Alissiu sprevádzala jej  nerozlučná dvojička naša fenka PHP Cornela.

Pyrenejské mastíny posudzoval Polgár Andraš, ktorý je známy tým, že kladie veľký dôraz na pohyb. Alissia mala už od tohto rozhodcu veľmi pekný posudok z októbrovej národnej výstavy. Na výstave sa v nedeľu stretlo celkovo päť Pyrenejských mastínov. Alissia sa predviedla v triede mladých spolu s fenkou Ozi Farma Štěkot. Hodnotenie výborná 1, CAJC nás veľmi potešilo, keďže Alissia splnila podmienky pre priznanie titulu Český junior šampión. Okrem Alissie bolo možné vidieť krásneho urasteného psa z poľského chovu Agát Dominium Tory, ktorý taktiež získal rovnaké ocenenie ako Alissia, a tak sa spolu stretli v kruhu o najkrajšieho mladého jedinca. Z tohto duelu vyšla nakoniec víťazne naša Alissia a získala tým už po tretíkrát titul BOB Junior. O titul BOB sa Ali stretla so súpermi s olomouckej výstavy - Murtois Bongo a Pepita del Mostín. Najlepším jedincom sa stal víťaz triedy šampiónov Murtois Bongo.

Využili sme skutočnosť, že na výstave bola možnosť vystavenia diplomu za junior šampióna, aj keď treba poznamenať, že úspech našej fenky Alissky mierne zatienilo vyše hodinové čakanie v nekonečnom rade. Nakoniec všetko dobre dopadlo a stihli sme sa zúčastniť aj záverečnej súťaže o najkrajšieho mladého jedinca FCI II. Rozhodoval český all-round rozhoca Miroslav Václavík, no musíme poznamenať, že z jeho prístupu sme boli sklamaní, keďže si ani poriadne neprehliadal (zrejme kvôli nedostaku času?)  vystavených jedincov.

Z Brna sme odchádzali nadmieru spokojní, keďže sme splnili stanovený cieľ. Taktiež nás tešil fakt, že v sobotu vyhrala triedu mladých Alisskina sestra Annelie, ktorej týmto chceme pogratulovať k jej úspechu.

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Duocacib Brno 7. 2. 2010