Choď na obsah Choď na menu
 


CWC Nowy Targ 22.8. 2010

23. 8. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CWC, Najlepšia fena, BOB, BIG 4. !!

Rozhodca: Ewa Buklad (POL)

Posudok: 21-mesačná proporcionálna fena, typická hlava, ...(nečitateľné)..., dobre postavené končatiny, bohatá srsť dobrej štruktúry, trochu kratší krk

Národná výstava psov v Nowom Targu sa konala na miestnom futbalovom štadióne. Organizačne bola zvládnutá na výbornú, tentokrát sme sa veľmi potešili relatívne priestranným kruhom, okolo ktorých bol dostatok miesta pre všetkých vystavovateľov, a tak sa hracia plocha štadióna premenila na stanové mestečko. Celý deň vládlo pekné slnečné počasie, ktoré však nemožno označiť za ideálne na vystavovanie, keďže väčšina prítomných psov s ťažkosťami zvládala neznesiteľné teplo.

Plemeno Mastín del Pirineo posudzovala skúsená poľská rozhodkyňa Ewa Buklad, za zmienku stojí jej úctyhodný vek 80 rokov. Počas celého dňa posudzovala s elánom a s úsmevom na tvári. Alissku posudzovala na našej "domácej" výstave v Banskej Bystrici, kde sa Ali stala víťazom plemena, a tak sme pevne dúfali, že ani dnes tomu nebude inak. Alissia sa predviedla ako predposledný posúdený pes kruhu č.7 v triede strednej a získala hodnotenie Výborná 1, CWC, Najlepšia fena  a už svoj dvanásty titul BOB, ktorým sa kvalifikovala do záverečných súťaží, kde,  namiesto pôvodne delegovaného Andrzeja Szutkiewicza, vyberala víťaza druhej skupiny FCI pani Ewa Buklad. Rozhodkyňa začala selektovať predvedených jedincov do užšieho výberu 6 psov a na našu obrovskú radosť postúpila aj naša Ali, ktorá nakoniec obsadila krásne štvrté miesto v najpočetnejšej skupine FCI.

 

Náhľad fotografií zo zložky Nowy Targ 2010