Choď na obsah Choď na menu
 


CACIB Derby Budapest 28. 11. 2010

29. 11. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CAC, CACIB, BOB

Rozhodca: Marek Lewandowski (POL)

Posudok: veľmi pekná fena, pekná hlava, výborná horná línia, dobré zauhlenie končatín,  dynamický pohyb

 

CACIB Derby Budapest bola pre nás poslednou výstavou v sezóne 2010. I keď od maďarského hlavného mesta nás delí necelých iba 170 km, na cestu sme sa vydali s dostatočným časovým predstihom, keďže sme boli vopred upozornení od viacerých vystavovateľov na, pre túto výstavu, typické nekonečné kolóny pred vjazdom na parkovisko a nedostatok miesta v pavilónoch výstaviska Hungexpo.

Pyrenejské mastíny posudzoval poľský rozhodca Marek Lewandowski, pri ktorom pred necelým rokom naša Alissia  zvíťazila na Medzinárodnej výstave psov v Nitre. Tentokrát mal však poľský posudzovateľ spomedzi všetkých rozhodcov najväčšiu porciu psov spomedzi všetkých výstavných kruhov, a to celkovo 99 jedincov, pričom plemeno Mastín del Pirineo bolo posudzované ako predposledné. Alissia sa počas čakania na posudzovanie začala hárať a do kruhu nastúpila mrzutá a značne unavená, no i napriek tomu sa p. Lewandowskemu veľmi páčila a po posúdení  ju ešte raz zhodnotil ako kvalitnú veľmi peknú fenku.

Obrázok

Aj napriek "katastrofickým" scenárom, ktoré sme mali možnosť počuť od viacerých našich známych, ktorý sa zúčastnili viacerých výstav v Budapesti vrátane Európskej výstavy 2008 musíme poznamenať, že Medzinárodná výstava psov v Budapešti bola ukážkovo organizačne zvládnutá a v budúcnosti sa jej veľmi radi zúčastníme.