Choď na obsah Choď na menu
 


CAC Dunaújváros 24. 10. 2010

25. 10. 2010

Hodnotenie: Výborná 1, CAC, BOB

Rozhodca: Pettkó Csaba (HU)

Posudok: 23-mesačná vstredne veľká fena silnej kostry, typická hlava, plnochrupá, dobre nasadené ucho, rovný chrbát, vpredu aj vzadu výborne zauhlené končatiny

 

Obrázok

 

 CAC Dunaújváros je poslednou národnou výstavou v maďarskom kynologickom kalendári. Keďže sa konala vonku, obávali sme sa rozmarov jesene, avšak po celý deň prevládalo pekné počasie. Takmer 250-kilometrovú cestu sme zvládli bez komplikácií. Výstava bola výborne organizačne zvládnutá, potešilo nás priestranné parkovisko a dostatok miesta okolo kruhov, výborné občerstvenie ako aj ponuka potrieb pre kynológov. Organizátori boli veľmi milí a ústretoví, pričom treba poznamenať, že všetky nezrovnalosti riešili v prospech vystavovateľa.

Alissia posledný raz vo svojej výstavnej kariére nastúpila v strednej triede, kde jej maďarský rozhodca Pettkó Csaba, špacialista na FCI II, udelil hodnotenie výborná 1, CAC, BOB, potom ako sa bezchybne predviedla v statike i v pohybe.

Deň sme zakončili účasťou na záverečných súťažiach, kde najkrajšieho jedinca druhej skupiny FCI vyberal maďarský rozhodca Siklósi Béla, pričom treba povedať, že aj napriek vysokému počtu jedincov v kruhu si každého psa pozorne prezrel. 

Cesta domov bola takmer nekonečná, keďže nás čakal prejazd cez večernú autami preplnenú Budapešť, ktorá nás privítala dažďom a zhustenou premávkou, čo výrazne predĺžilo čas nášho návratu na Slovensko.