Choď na obsah Choď na menu
 


CAC Banská Bystrica 2. 5. 2010

2. 5. 2010

Hodnotenie: V1, CAC, BOB

Rozhodca: Ewa Buklad (POL)

Posudok: proporcionálna suka, typická hlava, pravidelná ... (nečitateľné), harmonický pohyb končatín, správna ladne sfarbená srsť

Výstavu v Banskej Bystrici sme si nemohli nechať ujsť, keďže sa už tradične koná na miestnom Plážovom kúpalisku, ktoré je od nášho bydliska vzdialené iba 10 minút jazdy autom.

Delegovanou rozhodkyňou pre plemeno Pyrenejský mastín bola pani Ewa Buklad z Poľska, ktorá nás zaskočila aj napriek pokročilému veku (79 rokov!!!) svojím energickým vystupovaním. Vystavované jedince posudzovala veľmi pozorne a dôsledne. Alissia bola jedinou predstaviteľkou plemena Mastín del Pirineo na banskobystrickej výstave a keďže sa poľskej rozhodkyni páčila získala pekný posudok, známku výborná 1, svoj štvrtý CAC a siedmy titul BOB.

Zúčastnili sme sa aj na záverečných súťažiach. Alissia sa v záverečnom kruhu o víťaza druhej skupiny FCI predviedla veľmi pekne, no rozhodcu Tibora Havelku nezaujala.

Príjemné, hlavne nie príliš horúce počasie pridalo na nálade všetkým vystavovateľom. Celá výstava bola organizačne výborne zvládnutá. Pozitívom boli nízke výstavné poplatky (jedná sa o najlacnejšiu CAC výstavu na Slovensku) a medzi novinky patrilo aj parkovanie priamo v areáli výstaviska, takže tí šťastnejší vystavovatelia mali možnosť parkovať iba niekoľko desiatok metrov od kruhov.

 

Náhľad fotografií zo zložky Banská Bystrica 2010