Choď na obsah Choď na menu
 


MVP Nitra 5. 12. 2009

6. 12. 2009

Hodnotenie: Výborná 1, CAJC, BOB

Rozhodca: Ligita Zake (LAT)

Posudok: pekná mladá sučka, správny typ, dostatočne široká hlava v rozvoji, výborný chrbát, mohutné telo, správne uhlenie, lakte v správnej polohe, predné nohy dostatočne dlhé, dobrý pohyb, musí dospieť

V sobotu sme vyrazili do Nitry na prvý deň medzinárnodnej výstavy. Cesta nám ubehla veľmi rýchlo, a tak sa Alinka mohla začať v areáli Agrokomplexu pripravovať na vystavovanie. Kedže ešte nemohla nastúpiť v strednej triede a titul Slovenského šampióna krásy mladých už získala, brali sme túto výstavu ako výborný tréning, aby Alissia nestratila výstavnú prax.

Po dlhom čakaní, pred Alissiou bolo lotyšskou rozhodkyňou Ligitou Zake posúdených 68 jedincov rôznych plemien, sme sa dostali na rad. Na tento deň výstavy boli prihlásené dva pyrenejské mastíny - Alissia a nám už dobre známy D.J. (Murtois Bongo). Alissia sa ukážkovo predviedla v triede mladých a získala už svoj piaty CAJC. Keďže D.J. sa na posudzovanie nedostavil, Alissia automaticky získala aj titul víťaz plemena - BOB. Posudzovanie lotyšskej rozhodkyňe bolo mimoriadne dôsledné, na Alisske si všímala každý detail a ocenila jej výbornú kondíciu a uchvátil ju Alisskin krásny rovný chrbát, ktorý u obrích plemien nebýva práve zvykom.

Zúčastnili sme sa aj záverečnej prehliadky víťazov. Nastúpili sme v súťaži o najkrajšiu mladú fenu výstavy, v ktorej sme neuspeli. Rozhodovala Ligita Zake. Súťaž o víťaza FCI II  sme takmer nestihli a do kruhu,v ktorom český rozhodca Miroslav Václavík vyberal víťaza, sme prišli na poslednú chvíľu, takže sme nemohli očakávať žiadny významný výsledok. Napriek tomu sme z Nitry odchádzali spokojní a plní očakávaní, keďže na druhý deň nás opäť čakalo vystavovanie.

 

Náhľad fotografií zo zložky Alissia na MVP Nitra 5. 12. 2009